Sól do kąpieli Jaśminowa z kwiatem pomarańczy Rosafilo 550 g

Dostępność: towar dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 50,00 zł 50.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Rosafilo
Kod produktu: 8ECD-93155

Opis i skład

Jaśminowa sól do kąpieli to całkowicie naturalny produkt, nie zawiera żadnych substancji dodatkowych i konserwujących. Jaśminowa sól do kąpieli z kwiatem pomarańczy to relaksująca podróż do krainy Dalekiego Wschodu. Połączenie soli z Morza Martwego z kwiatem jaśminu, kwiatem pomarańczy oraz olejkiem jaśminowym sprawia, że odczuwamy odprężenie i relaks. Sól posiada wyjątkowy, piękny zapach, a jej nawilżające, regenerujące, relaksujące i odmładzające działanie sprawia, że jest cennym kosmetykiem w naszej łazience. 

Skład INCI: Maris sal (Dead Sea Salt), Jasminum Officinale (jasmine) flower, Citrus Aurantium dulcis (orange) flower, Vitis vinifera (Grape) Seed Oil,  Cymbopogon Winterianus (Lemongrass) herb oil, Amyris Balsamifera (balsam torchwood)  bark oil,  Salvia Lavandulifolia (spanish sage) oil

Skład: sól z Morza Martwego, kwiat jaśminu, olejek jaśminowy, olejek pomarańczowy, olej winogronowy, olejek lemongras, olejek, olejek z szałwi.  

Właściwości: 

Sól z Morza Martwego: leżącego na pograniczu Jordanii i Izraela sól pozyskiwana jest poprzez odparowywanie wody. W jej składzie znajduje się magnez, wapń, krzem, żelazo, brom, potas, soda, glin,jod oraz fluor. Ma też szerokie działanie pielęgnacyjne - pobudza krążenie krwi i odżywia skórę. Czysto kosmetyczne właściwości soli to wygładzanie skóry, redukcja zmarszczek, jak również zmniejszanie widoczności blizn oraz rozstępów. Poprawa krążenia krwi wpływa też na znaczną redukcję cellulitu. Sól posiada właściwości - relaksujące, uspakajające, przeciwzapalne i rozgrzewające. 

Kwiat jaśminu posiada cudowny zapach, wykazuje działanie relaksujące i odprężające. Dodany do kąpieli zmiękcza i wygładza naskórek, skutecznie goi podrażnienia, nawilża oraz głęboko odżywia naskórek, skórę właściwą. Idealny do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, ale szczególnie polecany dla skóry wrażliwej i delikatnej. Dodatkowo jest skuteczny w walce z procesami starzenia, wzmacnia włókna kolagenowe oraz uszczelnia barierę lipidową skóry, która staje się bardziej odporna. 

Olejek pomarańczowy ma zapach świeżej pomarańczy.  Działa uspokajająco i relaksująco na skórę. Wykazuje działanie rozładowujące napięcie oraz ściągające. Wywar z kwiatów pomarańczy to świetny środek tonizujący, przywraca skórze barierę kwasową oraz regeneruje suchą cerę i uszkodzone naczynia włosowate. Kwiaty pomarańczy nadają się do pielęgnacji każdego rodzaju cery, a szczególnie cery bladej, tłustej i trądzikowej, natomiast skórę suchą odżywia i delikatnie nawilża. Stosowany na skórę działa przeciwzapalnie i łagodząco, regeneruje, reguluje pracę gruczołów łojowych i wydzielanie sebum. Dzięki obecności bioflawonoidów działa antyoksydacyjnie i korzystnie na cerę naczyniową, zmniejsza zaczerwienienie. Wspomaga walkę z przedwczesnymi zmarszczkami, chroniąc przed rozkładem kolagenu. Właściwości: zmiękcza i nawilża skórę,  łagodzi podrażnienia, niweluje uczucie pieczenia i nieprzyjemnego zapachu przywraca barierę lipidową skóry, uszczelnia barierę lipidową naskórka - odmładza i pielęgnuje skórę. W aromaterapii jest ceniony zwłaszcza ze względu na swoje właściwości uspokajające, harmonizujące i stabilizujące układ nerwowy. Zapach olejku wzbudza apetyt i wpływa stymulująco na układ trawienny. Aromatyzacja powietrza olejkiem pomaga pokonać dolegliwości żołądkowo - jelitowe. Olejek z pomarańczy pomaga również przy dolegliwościach skórnych. Wzmacnia tkankę łączną, działa regenerująco, ujędrniająco i antycellulitowo na skórę. Ten olejek eteryczny jest również stosowany w pielęgnacji cery zanieczyszczonej, ze względu na działanie antyseptyczne i oczyszczające. Zapach olejku pomarańczowego relaksuje i uspokaja, pozwala uzyskać pogodny nastrój.

Olejek jaśminowy zawiera związki chemiczne, które działają antyseptycznie (bakteriobójczo), goją podrażnienia, trądzik i stany zapalne. Przyspieszają też regenerację podniszczonych komórek oraz odżywiają je i wzmacniają poprzez utrzymywanie w nich wilgoci. Olejek jaśminowy jest również źródłem flawonoidów – przeciwutleniaczy, które usuwają z ciała wodne rodniki, czyli związki chemiczne, które uszkadzają DNA i przyczyniają się do starzenia się komórek (ich źródłem jest na przykład dym tytoniowy). Wspomaga naturalną odnowę komórek skóry i pobudza tworzenie się nowych komórek. Poprawia elastyczność i sprężystość. Przywraca blask zmęczonej skórze. Skóra staje się gładsza, jędrniejsza, bardziej promienna. Ma młodszy wygląd. Dodatkowo ma właściwości silnego afrodyzjaku, działającego w równym stopniu na kobiety, co na mężczyzn.

Olej jojoba w jego skład wchodzą głównie: nasycone i nienasycone alkohole, kwasy tłuszczowe, fitosterole, witamina A, witamina E, witamina F (kwasy tłuszczowe NNKT) skwalen. Olej jojoba budową zbliżony jest do sebum wydzielanego przez gruczoły łojowe, dzięki czemu łatwo wchłania się przez skórę oraz zapobiega jej wysuszeniu. Jest on bardzo uniwersalny i pomaga utrzymać zdrowie włosów, paznokci, skóry twarzy oraz ciała. Olej jojoba posiada również dużą odporność na wysoką temperaturę. Olej jojoba jest zalecany dla każdego typu cery, nie powoduje reakcji alergicznych ani podrażnień. Pomaga w regulacji gruczołów łojowych, których zaburzenia stanowią podstawę większości problemów skórnych. W przypadku skóry suchej olejek uzupełnia niedobory warstwy lipidowej, dzięki czemu cera uzyskuje odpowiedni poziom nawilżenia i blask. W przypadku skóry tłustej olej działa hamująco na ilość wydzielanego sebum. Olej jojoba posiada właściwości przeciwzapalne i nawilżające skórę. Olej jojoba nie zapycha porów, pomaga leczyć stany zapalne skóry, między innymi trądzik, egzemę, łupież, pomaga w leczeniu objawów łuszczycy, ujędrnia skórę, posiada działanie antyoksydacyjne, regeneruje końcówki włosów, odżywia paznokcie oraz delikatnie pielęgnuje skórę dzieci.

Olej z pestek winogron zawiera również flawonoidy, resweratrol, minerały, lecytynę i witaminę B6, łagodzi swędzenie, oparzenia, rany i pęcherze. Działa uspokajająco, wspomaga usuwanie cellulitu, przeciwzakaźne, antyseptyczne, grzybobójczo, przeciwzapalne, tonizuje. Działa wykrztuśnie, przeciwzapalnie i dezynfekująco. 

Dla kogo? Dla wszystkich potrzebujących chwili wytchnienia w domowym zaciszu. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.

Zastosowanie: sól do kąpieli, zastosowanie aromaterapeutyczne.

Wskazówki: aby w pełni wykorzystać siłę produktu zalecamy dwuetapowy proces kąpieli. Pierwszym etapem jest zwykłe, codzienne umycie ciała za pomocą kosmetyków myjących i dokładne spłukanie się wodą. Następnym etapem jest wypełnienie wanny ciepłą wodą (około 37 stopni C) i dodanie soli. Ilość dodanej soli zależna jest od ilości wody w wannie. Stężenie soli w kąpieli powinno być dosyć duże – około 10 łyżek na kąpiel. Czas kąpieli nie powinien przekroczyć 30 minut. Zachęcamy do zadbania w taki sposób o swojego ducha i ciało raz w tygodniu.

Produkt ręcznie przygotowywany. 

Uwaga: kobiety w ciąży, osoby z tendencją do pękających naczyń, z chorobami serca, zaburzeniami krzepliwości czy z wyjątkowo wysokim ciśnieniem powinny skonsultować się z lekarzem czy mogą korzystać z gorących kąpieli solankowej.

Waluty

Kontakt:

12 388 80 77

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium